Introduktion til 24 vejledningsvideoer om arkivalier

 

I december offentliggør Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie 24 vejledningsvideoer. Her kan man se, hvordan man arbejder med lægdsruller, fattigvæsen, faderskabssager, skattemandtal, opslagsværker, og meget mere …

Gennem de senere år har Rigsarkivet, Stadsarkivet i København (og mange andre) scannet arkivalier og tilgængeliggjort dem på internettet. ”I takt med, at flere og flere arkivalier kan benyttes hjemmefra, stiger behovet for at lære materialet at kende”, udtaler Samfundets formand Michael Dupont, der er ansat i Rigsarkivet. ”Mange bruger YouTube-videoer, når de skal lære at skifte en vandhane eller bygge en carport, for det findes efterhånden rigtig mange vejledningsvideoer på nettet om alskens ting. Men også slægtsforskere kan drage nytte af dette spændende medie, og det vil vi i Samfundet slå på tromme for.”

Videoerne er produceret af foredragsholderne Michael Dupont, Jørgen Mikkelsen og Tommy P. Christensen. Hver video varer ca. 4-5 minutter, og der er lagt vægt på den praktiske anvendelse.

Videoerne kan ses fra den 1. december

Alle, der har lyst til at arbejde med arkivalier og finde oplysninger om fortidens mennesker, kan drage nytte af vejledningsvideoerne. Listen over publicerede videoer kan ses ved at klikke på menuen Video ovenfor. Fra den 1. december og frem til juleaften vil der hver dag blive åbnet for en ny video.

 

Samfundet ønsker alle medlemmer og venner en glædelig jul og et godt nytår.

Go to top