Personalhistorisk Tidsskrift 2019PhT 2019

 

Årets tema er ”Retsplejeloven 1919” i anledning af 100-års jubilæet.
Ud over temaartikler vil der være en lang række spændende artikler om arkivalier, slægter og personer.

 

Efter boglanceringen er der foredrag.

 

 

 

 

Foredragsholder: Ph.D Jørgen Mikkelsen, seniorforsker og arkivar, Rigsarkivet

 

 

Retsplejeloven og politiets vækst- og reformperiode indtil 2. verdenskrig


Retsplejeloven af 1916, der trådte i kraft i oktober 1919, blev til i en periode, hvor det danske politi oplevede en stærk vækst og professionalisering, og loven fik stor indflydelse på denne udvikling. Foredraget, der bygger på min artikel til årets nummer af Personalhistorisk Tidsskift, peger på nogle vigtige aspekter i den konfliktfyldte udvikling fra begyndelsen af 1900-tallet til 2. verdenskrig. Mange af de myndigheder og foreninger, som så dagens lys i disse år, har efterladt sig store mængder arkivalier, hvoraf en del har betydelig personalhistorisk værdi.

Foredraget og artiklen indeholder derfor også en præsentation af nogle af disse arkivgrupper.

 

Bogmarked

Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie afholder i fællesskab med Rigsarkivet, Kildeskriftselskabet, Heraldisk Selskab og Dansk Historisk Fællesråd et stort bogmarked i Harsdorffsalen i Rigsarkivet. Der sælges ud af boglagrene til billige penge, og bøgerne er udvalgt med slægtsforskere, personalhistorikere, lokalhistorikere og heraldikere for øje. Der vil desuden være muligt at erhverve et større antal antikvariske udgaver af Personalhistorisk Tidsskrift på markedet.

Se boglisten her

NB: Bogmarkedet er åbent fra kl. 16:30 - 18:00. Undgå venligst at benytte dørklokken til Tøjhusgade 1 før kl. 16:30, hvis du alene ønsker at komme til bogmarkedet. Dørklokken vil ellers forstyrre igangværende aktiviteter i Harsdorffsalen.

 
 

 

Tid og sted

Tid: Torsdag den 12.12.2019, kl. 15:30 - 18:00

Sted: Rigsarkivet København, Harsdorffsalen, Tøjhusgade 1 ved Rigsdagsgården

Alle er velkomne. Der er gratis adgang, men til foredraget er tilmelding nødvendig.

 

Tilmelding

Arrangementet er afholdt.